Permakültür Tasarımcısı
Onarıcı Tarım Uygulayıcısı & Sütçü
Dijital Dönüşüm Teknoloji Danışmanı
Sürdürülebilirlik Danışmanı
İletişim ve Sosyal Girişimci
İklim Bilimcisi
Çocuk Çalışmaları Eğitim Danışmanı
Koç Lisesi sonrasında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. 10 yıldan fazla, bankacılık sektöründe bilgisayar mühendisliği yaptı.
2016 yılında bir yuvanın bahçesine yaptığı kerpiç fırından ilham alarak, doğal yapılar konusunu araştırmaya başladı. 2016 yılının sonunda Küçükkuyu’nun Çetmibaşı köyünde aldığı arazide ekolojik mimari ve doğal yapılar üzerinde araştırmalarını deneyimleme alanı buldu. Kırsalda şebekeden bağımsız bir hayat nasıl olur konusunda uygulamalı çalışmaları devam ediyor. 2018 yılında Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldıktan sonra Savory Network’ün Türkiye gözesi Anadolu Meralarından Bütüncül Yönetim eğitimini tamamladı. 2018 yılında İstanbul Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi “Uygulamalı Bahçıvanlık” sertifika programını bitirdi. 2019 yılında Çocuklar Permakültür'ün İçinde ve Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Gelenekle geleceği birleştirme fikrini babaannesinin el yordamıyla uyguladığı sürdürülebilirlik ilkelerinin ilhamıyla geliştirdi.
Bilgi Üniversitesinde halihazırda yaptığı Kültürel İncelemeler yüksek lisans öğreniminde ekolojiye akademik bir bakış açısıyla da irdelemenin yollarını keşfediyor. Gündelik direniş inancı
ve 8 yaşında Kerem’in annesi kimliğiyle, öğrendiklerini, öğreneceklerini yeni nesillere
aktarabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Kokopelli Şehirde’nin eş-kurucu ortağı.
Koç Lisesi sonrasında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 10 yıla yakın süreyle danışmanlık ve bankacılık sektöründe çalıştı. Çocuklarının doğumuyla birlikte sağlıklı gıdaya erişim konularına daha fazla kafa yormaya başladı ve bu sırada permakültürle tanıştı.
Ekim 2016’da Matt Prosser tarafından verilen 2 günlük “Pratik Permakültür Seminerine” katılarak "earth bag" yöntemiyle bir bank inşası ve mandala sebze bahçesi yapımında yer aldı. 2017 Mayıs'ında Mustafa Fatih Bakır ve Iraz Candaş’tan Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldı.
Elif Çatıkkaş’la birlikte Eylül 2017’de Kokopelli Şehirde’yi kurdu. Nisan 2018’de Savory Network’ün Türkiye gözesi Anadolu Meralarından “Bütüncül Yönetime Giriş” eğitimini tamamladı. 2018 Mayıs’ında “Bahçe “Bakımı” eğitimini tamamladı. 2019 yılında “Çocuklar Permakültür'ün İçinde” ve “Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimlerini” aldı. Haziran 2019'da İsveç "Ridgedale Permaculture" çiftliğinde 5 günlük küçük çiftçilik eğitimini tamamladı. Kokopelli’de permakültür uygulamalarını deneyimleme ve öğrendiklerini yayma konusunda çalışmaktadır.
Tüketimlerimize farklı bir gözle bakma, kendi gıdamızı üretme, atıklarımızı dönüştürme, dünyayı ve insanı gözetme ilkelerini özellikle çocuklara aktarabilme konularında çalışmalarını yürütüyor. Attığımız bireysel adımların kurduğumuz bağlarla birlikte bir değişim başlatabileceğine inanıyor ve bunun için çalışıyor.
Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi sonrasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. Eğitim stajlarını Yalova Tarım İşletme Genel Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüklerinde tamamladı. Üniversitede tez konusu olarak “Samsun İli Atakum İlçesinde Organik Tarım Tükecilerinin SosyoEkonomik Profilleri” üzerinde çalıştı. Bireysel danışmanlık ve asistanlıklar yaptıktan sonra kendi ürününü yetiştirme ve sağlıklı gıda konularına eğilerek çeşitli eğitimler aldı. 2018 Nisan'da Kokopelli Şehirde ekibine dahil oldu. “Permakültüre Giriş”, “Balkon Bahçeciliği” kurslarını tamamladı. İki dönemdir evinin terasında atalık tohumların gelecek nesillere aktarılabilmesi için kurduğu bostanda sebze, meyve yetiştiriciliği yapıp elde ettiği tohumları saklamaktadır.
Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrencilik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak saha ve proje tasarım çalışmalarına katılmıştır.
Öğrenim hayatımın son yılını bireysel olarak proje yazarlığı ve tasarımları yaparak geçirmiştir. Bu yıllarda sosyal girişimcilik ve yeşil girişimcilik kavramları ile tanışarak ekolojik ve toplumsal fayda içeren işler tasarlamaya başlamıştır.
Öğrenim görürken yeşil girişimcilik, toplumsal cinsiyet, proje yazarlığı, proje yönetimi, proje uzmanlığı ve sosyal girişimcilik alanlarında eğitimler almıştır. 2019 yılında üniversiteden mezun olmuş ve aynı Ankara Kalkınma Ajansının düzenlemiş olduğu Gençler için Sosyal Girişimcilik fikir yarışmasında “Ankara’da kentsel dönüşüm bölgelerinde şehirde tarım” konulu iş fikri ile üçüncülük ödülü almıştır.
Mezuniyet sonrasında ekolojik ve toplumsal fayda odaklı çalışan içlerinde büyük kurumların ve çeşitli gençlik derneklerinin bulunduğu sivil toplum kuruluşlarında “Ekolojik Haklar Temelli Sivil Toplum Kuruluşlarının Geleceği”, “Proje Yazma ve Yönetimi” alanlarında atölyeler düzenlemiştir. 2020 Aralık ayında “Yaşam için Toprak” derneğinin “Çöpten Toprağa Kentte Dönüşüm” projesiyle karşılaşarak kendi çalışmak istediği alanlarda fark yaratan bir kurumla çalışabilmek adına dernek kurucuları ile iletişime geçmiştir. O dönemden beri dernekte projelerin ve kaynaklarının geliştirilmesi alanında çalışmalar düzenlemektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fransızca Mütercim-Tercümanlık lisans eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Pedagojik Formasyon sertifikasını alarak çocuklarla Fransızca eğitmeni olarak çalıştı. Bu çalışmaları sırasında alternatif pedagojilere olan ilgisi giderek büyüdü. Özellikle Demokratik Okullar, Doğa Pedagojisi ve Reggio Emilia ilhamlı eğitimlere yöneldi ve çocuklarla birebir çalışmalarına bu yöntemleri entegre etmeye başladı. Beraberinde yeni alanları da getiren bu çalışmalar sayesinde permakültürle tanıştı. Çocukların doğaya ve gezegenimize olan bitmeyen meraklarını birlikte araştırmak için eğitim alanındaki deneyimlerini bu alana yöneltmeye karar verdi. 2020 yılının sonlarına doğru Kokopelli Şehirde ekibiyle tanışarak, aralarına katıldı.
2017 yılında Avusturya Viyana’da düzenlenen, birçok farklı alternatif okul ziyaretlerini kapsayan etkinliğe gözlemci olarak katıldı. 2019 yılında Reggio Emilia Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen ve Doç Dr. Hatice Zeynep İnan’ın vermiş olduğu Reggio emilia ilhamlı öğretmen yetiştirme eğitimlerine ve İleri düzey Reggio Emilia eğitimi ve uygulama atölyesine katıldı. Bu yıl, Petra Jager tarafından verilen Doğa ve Orman Pedagojisi eğitmen eğitimlerine ve Iraz Candaş’ın Permakültür temel kavramları eğitimlerine katıldı.
Çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca ailesinin doğaya yakın olmak için adım adım şehirden kaçma sürecine tanıklık etti. Üniversite yıllarında İstanbul’un kırsalı ve şehir merkezi arasında mekik dokudu. Buğday Derneği’nin Ekolojik Pazarlar projesinde gönüllü olarak çalıştığı yıllar boyunca kıra, kırsala, tarıma ve ekolojiye dair algıları şekillenmeye başladı.
Galatasaray Üniversitesi Sosyololoji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Fransa’da ENS de Lyon’daki yüksek lisansı sırasında göç üzerine çalıştı. Göçün nedenlerine bakarken kırsaldaki dinamiklerin belirleyiciliğini görüp rotasını kırsala çevirdi.
Şehirde yaşayıp sivil toplum kuruluşlarına yazılım danışmanlığı yaparken bir yandan da tarım ve ekoloji alanında eğitimler almaya devam etti. 2017 yılında Iraz Candaş ve Mustafa Fatih Bakır’dan aldığı Permakültür Tasarım Sertifikası eğitimi sonrasında ise bizzat sahada olabilmek için İstanbul’un kırsalına yerleşti. 2018-2021 yılları arasında Çatalca’daki Nesin Vakfı Çiftliği’nde Vakıf çocukları için gıda üretti. Şimdilerse ise yine Çatalca’da, bulunduğu arazide çekirdek ve geniş ailesi için üretim yapmaya, toprağını onarmaya ve Kokopelli Şehirde başta olmak üzere çeşitli kurumlarda eğitimler vermeye devam ediyor.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.